Kerstgedichten voor Dochter

Kerstmis is een periode van licht in de duisternis – een van de meest heldere en mooie periodes van het jaar. Een tijd van het jaar om door te brengen met de mensen waar je van houdt. Zoals jij, mijn lieve dochter. Ik wens je hele fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.

December is aangebroken. Weer een periode waarin we wat zachtaardiger tegen elkaar zijn. Een periode waarin we kerstbomen versieren. En een periode waarin we ons richten op de goede dingen in het leven. Zoals familie, zoals een dochter. Ik wens je hele fijne kerstdagen en een prachtig nieuwjaar. Moge de toekomst je alle goeds bieden.

De sneeuwvlokjes dwarrelen naar beneden. De straten zijn wit. Binnen is het koud, maar gelukkig droog. En rondom de kerstboom maakt de familie zich op voor een fantastische kerst. Ik wens je hele fijne kerstdagen en een schitterend nieuwjaar, lieve dochter. Moge de toekomst je het allerbeste bieden.

Met Kerstmis staan we stil bij alle dingen die we in ons leven hebben gekregen. Ik wil je daarom bij deze zeggen dat ik geen mooier geschenk kon wensen dan mijn eigen dochter. Ik wens je een zalig kerstfeest en een heel gelukkig nieuwjaar.

Het is alweer twaalf maanden geleden sinds we hier met het gezin onder de kerstboom zaten. Alleen nu is er een persoon bijgekomen: een heel belangrijk persoon – onze dochter. Papa en mama zijn ongelooflijk trots op jou en heel blij dat je in ons leven bent gekomen. Bij deze wensen we je een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar: alle goeds voor de toekomst!

Eerste en Tweede Kerstdag zijn samen met Nieuwjaarsdag de mooiste feestdagen van het jaar. Tijdens deze dagen kun je eventjes stilstaan bij de afgelopen perioden – stilstaan bij de mooie momenten in het leven. Zoals de geboorte van onze dochter. Papa en mama zijn intens gelukkig dat jij in ons leven bent gekomen en dat we hier samen Kerstmis kunnen vieren. Fijne dagen en een fantastisch nieuwjaar.

Geluk, hoop en liefde. Drie belangrijke ingrediënten in het dagelijks leven, drie onmisbare elementen tijdens de kerstdagen. Dat is wat ik je wil meegeven, mijn lieve dochter. Ik wens je een fijne Kerst toe en een schitterend nieuwjaar.

Kerstmis is een prachtige tijd van het jaar. Er is vrede op Aarde, en we krijgen de kans om te reflecteren op weer een jaar met onze vrienden en familie. Weer een jaar met geliefden. Weer een jaar met mijn prachtige dochter. Ik wens je een schitterende tijd toe en natuurlijk een gelukkig nieuwjaar.

Dit kalenderjaar is het gezin naar elkaar toegegroeid. Daarvoor wil ik je bedanken: zonder jou zijn we simpelweg niet compleet. Ik wens je fijne kerstdagen en een prachtig nieuwjaar toe.

Deze kaart is meer dan alleen een kerstwens voor een dochter. Het is een bedankje voor je positieve houding en de wijze levenslessen die jij ook mij iedere dag weer leert. Dat het volgend jaar alleen nog maar mooier mag worden! Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Deze speciale kerstkaart is bedoeld voor een speciaal persoon: mijn dochter. Niets of niemand kan jou vervangen. Ik wens je een prachtige kerst en een gelukkig nieuwjaar toe.